Tavs suns ar neizšķiestās enerģijas vagonu – lielisks sabiedrotais (un pat palīgrīks) treniņiem.
«Suņi dievina mācīties un sacensties, — saka treneris un padomdevējs veselīgā dzīvesveida jomā Maikls Džordžs Hofrats no Kalifornijas. — Svarīgākais šī koptreniņa laikā apbruņoties ar pacietību – un drīz vien būsi apbalvots».

Treniņš visam ķermenim

Losandželosas slavenību treneris Stīvs Džordans piedāvā šos trīs vingrinājumus, lai nodarbinātu kājas, ķermeņa augšdaļu un koru.

Planka poza/ „sēdi”: tev šķiet – kas gan grūts tajā, lai liktu sunim sēdēt... Taču notici mums uz vārda: tavam mīlulim nāksies kārtīgi papūlēties. Sēdēšana pēc komandas prasa no suņiem sakoncentrēšanos. Liec sunim sēdēt uz vietas, bet pats nostājies viņam līdzās planka pozā. Tad jau redzēsim, kurš no jums padosies pirmais. 30 sekundes atpūties un atkārto vēl trīs reizes.

Izklupieni: atrodi brīvu vietu vismaz 30 metru garumā un suņa pavadu ņem labajā rokā. Veic izklupienus, mainot kājas un ikreiz pieskaroties ar ceļiem pie zemes, vedot suni sev līdzās. Izdari 20 izklupienus, minūti atpūties. Izdari četrus piegājienus.

Rāpošana suņu stilā: Nostājies uz rokām un pēdām četrrāpus. Padzenā savu suni šādā pozā pa visu pagalmu. Redzēsim, cik ilgi tevis pietiks, kamēr nepieskarsies ar ceļiem zemei (tas ir grūtāk, nekā tev šķiet). Vingrinājums uzlabo muskuļu koordināciju, attīsta koru un ķermeņa augšdaļu. Minūti atpūties un tad vēl divas reizes atkārto.

Treniņš ūdenī

Veicams ūdenstilpnē, ezerā vai dīķī.

Peldēšana/ „stāvi”: liec sunim stāvēt krastā, bet pats atpeldi nelielā attālumā no krasta (taču ne ilgāk kā minūtes attālumā). Apstājies un pasauc suni pie sevis. Peldi uz vietas sunīšus, līdz suns piepeldēs pie tevis. Tālāk liec viņam apstāties uz ūdens šajā vietā, bet pats atpeldi tālāk vēl minūti un sauc suni pie sevis. Šoreiz, viņu gaidot, turies ūdenī vardītes pozā. Un tā 3-4 reizes, pēc tam peldi kopā ar suni līdz krastam un 2 minūtes atpūties.

Sacīkstes ūdenī: šim vingrinājumam būs nepieciešama neslīkstoša bumba vai spēļmantiņa. Aizsvied bumbu, cik vien tālu spēj, un peldi līdz tai ar suni uz ātrumu. Pirmo reizi peldi brīvajā stilā. Kad tiksiet līdz bumbai, 20 minūtes atpūties. Atkārto 3 reizes, mainot stilu (uz muguras, tauriņa stilā, brass, krol). Visu kopā (visus četrus stilus) izpildi 3 reizes.

Kardio treniņš

Standartās skriešanas ar suni vietā izmēģini šādus vingrinājumus.

Dodies uz laukumu vai stadionu, izvēlies starta līniju uz atzīmē 5 finiša līnijas - 1,5 m, 3 m, 4,5 m, 6 m и 7,5 m. Skrien kopā ar suni līdz pirmajai finiša līnijai, tad atpakaļ līdz startam, tad līdz otrajam, atpakaļ utt. Atkārto visu no sākuma līdz beigām 8 reizes, minūti starp raundiem atpūties.

Kāpšana pa trepēm: «Lai nostiprinātu kājas un sirds-asinsvadu sistēmu, kā arī sadedzināt kaudzi kaloriju, kāpnēm nav obligāti jābūt augstām», — saka Džordans. Atrodi kāpnes ar ne mazāk kā 20 pakāpieniem. Kāp pa tām vienā ātrā tempā kopā ar suni. Ja uzdevums šķiet par vieglu, kāp pāri pakāpienam. Atgriezies lejā, 20 sekundes atpūties un atkārto. Un tā 5 reizes.

Pelēkšanās: šis no krosfīta aizgūtais vingrinājums tev un tavam četrkājainajam draugam noteikti iet pie sirds. Atrodi parku vai celiņu ar soliņiem no vienas puses. Skrien kopā ar suni un pie katra soliņa apstājies un uzlec uz tās ar abām kājām. Kopā ar suni. Tavs mērķis ir 20 palēcieni. Ja jūs mēģinās aizdzīt kāds pensionārs, saki, ka par šo treniņu esi izlasījis vienā no veselīgā dzīvesveida žurnāliem (par internetu ne vārda – citādi, visdrīzāk, tu viņu tikai sakaitināsi).

Augstas intensitātes intervāltreniņš

Bumbas mešana pret sienu: rokā ņem tenisa bumbiņu un atrodi betona sienu, pie kuras ir daudz brīvas vietas. Bumbu met pret sienu un skrien tai pakaļ uz ātrumu ar suni. Atgriezies uz starta līniju un atkārto, ikreiz metot bumbu no jauna leņķa. Atkārto 10 reizes, sprintošanas laikā izliekoties uz visiem 100.

Lidojošais šķīvis uz lauka: met sunim šķīvi un, kamēr viņš skrien tam pakaļ, veic atspiešanās. Pēc otrā metiena – ceļu celšana, izklupieni, alpīnista soļošana, būrpiji. Minūti atpūties un atkārto visu no sākuma.