Darbošanās sporta zālē kādreizējo prieku un baudu vairs nesniedz? Pareizā pleiliste – tas, kā tev pietrūkst! Tā lieliski ceļ omu un motivē iekarot arvien jaunas un jaunas virsotnes!

Dzirde – viens no būtiskākajiem cilvēka maņu orgāniem. Ar tās starpniecību uz mums uzdarbojas mediji, liekot atslābināties vai, pretēji, aktīvi rīkoties. Ar tās palīdzību mēs gūstam informāciju par notiekošo apkārt un uz to reaģējam. Kāpēc gan šo formulu nepielietot sportojot?

Individuālo treniņu laikā zālē skan omu uzlabojošās melodijas, savukārt jogas laikā –relaksējošās notis... sports un klusums ir nesavienojami!

Zinātnieki konstatējuši, ka mūzika tiešā veidā veicina mūsu aktivitāti. Tātad, pareiza pleiliste nodarbības trenažieru zālē var pārvērst patīkamā laika pavadīšanā ar izciliem rezultātiem.

Pierādīts, ka pozitīva nostāja ļauj cilvēkam paveikt krietni vairāk darba un tikt ar to galā labāk.

Turklāt, palielinās arī reaģēšanas ātrums. Tas ir ārkārtīgi būtiski aktīvo sporta veidu laikā, piemēram, spēlējot volejbolu, futbolu, tenisu utt. Treškārt – tiek uzlaboti izturības rādītāji.

Ceturtais iemesls – ilgāks trenēšanās laiks. Pateicoties uzlabotai omai un enerģijas kāpumam, spēka pietiks lielākam vingrinājumu skaitam. Un, visbeidzot, piektais iemesls – uzmanības novēršana. Tu neesi ieciklējies uz noguruma vai fiziskās slodzes, bet gan dari to, ko, šķietami, nekad nespētu, pilnībā iegrimstot treniņa procesā.

Enerģiska mūzika spēka treniņiem

1. Motivējoša! Melodijas, kas mudina rīkoties un sasniegt nospraustos mērķus. Diezin vai šim mērķim būs piemērotas klasiķu simfonijas...
2. Ritmiska un enerģiska! Tikai šādi tu motivēsi sevi strādāt ātrāk, vairāk un produktīvāk.
3. Mūzikai pleilistē jābūt līdzīgai. Ir jāievēro vispārējais ritms, pretējā gadījumā organisms nepagūs pārslēgties no viena režīma uz otru, tādējādi apdraudot ar enerģijas zuduma palielinājumu, kā arī veselības problēmām.
4. Tai ir jāsniedz prieks!

Žanrs

Motivējošākās ir roka melodijas. Tās uzlādē ar pirmatnējo enerģiju un liek pielikt vairāk pūles pat tad, kad spēka, šķietami, vairs nav atlicis.

Popmūzika nederēs noteikti. Klasiskās melodijas lai paliek jogai un mierīgākām dejām – tās palīdz miesai atslābt, iegrimt kustību pasaulē un sevī pašā.

Mūzika treniņam – katram sporta veidam tā ir sava

Volejbolam, tenisam un citiem virzieniem, kuru pamatā ir ātra reaģēšana, piemērotākās ir raitās melodijas, kas liek reakciju palielināt.

Zumbas nodarbībām – ritmiskas un aktīvas melodijas ar tonalitāšu maiņu. Izmaiņas mūzikā nozīmē izmaiņas arī kustībās, tādējādi veicinot ātrāku rezultātu.

Ja tavs mērķis ir notievēt, skrienot pa skrejceliņu, vispiemērotākā ir ritmiska mūzika bez kliegšanas vai skaņu un tonalitāšu pārejām. Tavs mērķis – ilgāk pildīt vienu un to pašu darbību, tātad, melodijai jābūt vērstai uz darbības palielinājumu.

Spēka vingrinājumiem piemērotas agresīvākas kompozīcijas. Tik padomā pats: tu senties sevi pārvarēt, tev sāp un ir smagi tā, ka gribas kliegt. Ja mūzika atainos tavu iekšējās izjūtas, lielākiem svariem būs nepieciešams mazāk piepūles.

Garastāvoklis un treniņš – divi savstarpēji saistīti jēdzieni. Ja tu sajutīsies mundrs un jautrs, trenēšanās process šķitīs krietni vieglāks, toties rezultāts – labāks.